GRÁFICAS INSTAR S.A.
   « INICI    « HISTÒRIA    « MAQUINÀRIA    « CONTACTAR
 HISTÒRIA

GRÁFICAS INSTAR S.A. va ser fundada l’any 1963 per atendre les necessitats d’impressió en òfset que tenia en aquell moment l’Editorial Vicens Vives per a l’edició dels seus mapes muts, i orientà la seva producció bàsicament a la impressió de bicolor i blanc i negre.

Durant els anys 60 i 70 va tenir la seu al carrer Constitució, 19 i al final del 1979 el seu parc de maquinària es componia d’una màquina bicolor “Roland 70X100”, una “Man monocolor 90X130” i una “Sobering 110X162” d’impressió de dues cares monocolor.

El canvi tecnològic experimentat durant aquells anys en el món editorial va propiciar l’elaboració d’un pla per reorientar l’activitat de GRÁFICAS INSTAR i endinsar-se en el camp de la impressió de quatre colors que reclamava el seu client principal, l'Editorial Vicens Vives.

En aquest procés, s’incorpora a l’accionariat de GRÁFICAS INSTAR el Sr. Francesc Nebot, amb una llarga experiència en el món de la impressió de quatre colors, atès que havia estat copropietari i gerent de “Gráficas Neclobe”. Durant aquests anys el Sr. Francesc Nebot assumeix la gerència de l’empresa, que es trasllada a la seva seu actual a L’Hospitalet de Llobregat.

Durant els anys 80 s’hi incorporen tres màquines "Planeta varimat formato 162X112" de quatre colors, que substitueixen l’antiga maquinària monocolor, i també es procedeix a la renovació de tota la secció d’insolació.

Cap al 1995, i després de la retirada del Sr. Francesc Nebot, l’administració de l’empresa decideix donar-li un nou impuls i prepara un ambiciós pla de vuit anys per renovar completament tota la indústria. Per fer-ho, torna a renovar tota la secció d’insolació i es compra una màquina de muntatge electrònic "Computer to film -BARCO-".

El 1998 se substitueix la primera màquina d’impressió “Planeta” per una "KBA RÁPIDA 162a-4 de 120X162" ultraràpida, amb sistema de canvi automàtic i impressió assistida per ordinador.

L’any 2002 se substitueix la segona màquina d’impressió “Planeta” per una altra màquina "KBA" de les mateixes característiques que la primera.

L’any 2007 se substitueix la tercera màquina d’impressió “Planeta” per una altra màquina "KBA" de les mateixes característiques que la primera.

L'any 2008 s'ha substituït la filmadora de pel·lícules per un tren automàtic Computer to Plate LÜSCHER Xpose! 260 UV, de díodes ultraviolats per a planxes convencionals.

L'any 1999 s'obté el Certificat del Sistema de Qualitat basat en les normes UNE-EN-ISO-9002:1994, es renova el desembre del 2002, adaptat a la Llei de l'any 2000 de les normes UNE-EN-ISO-9001:2000. L'any 2009 es renova el certificat i s'adapta a les normes vigents UNE-EN ISO 9001:2008. L'any 2018 es renova el certificat i s'adapta a les normes vigents UNE-EN ISO 9001:2015. Aquí es pot descarregar la Política de Qualitat.

Durant els anys successius es pensa continuar realitzant inversions importants per modernitzar i actualitzar el parc de maquinària actual, tot substituint els equips actuals per altres amb més capacitat i velocitat de treball. Amb tot això s’espera optimitzar la qualitat, el rendiment i augmentar la producció.


FOTO MAQUINA

KBA RÁPIDA

PLANETA VARIMAT

XPose! 260 UV

KBA RÁPIDA

   « INICI    « HISTÒRIA    « MAQUINÀRIA    « CONTACTAR